4.4.17

№61 «Добра справа має велику силу»

Було це наприкінці літа. Ранковий ліс буяв зеленню, м’якенька соковита травичка вкрила всю землю, квіти пробуджувалися від ласкавих промінчиків літнього сонця і розкидали свої пахощі на весь ліс. У повітрі дзижчали дикі лісові бджоли, по травинках повзали павучки та комашки. Неподалік в гущавині бігали та гралися граційні олені.
Усю цю красу перебив раптовий гучний постріл. Це був браконьєр, який вистрілив в оленя заради хутра та рогів. Коли чоловік наблизився до вбитої тварини, побачив маленького оленятка з сумними та переляканими очима. Воно лежало біля своєї матері. Лише тоді чоловік зрозумів, що накоїв. Відчувши біль, який пронизав його серце, мисливець докорінно змінив своє життя та ставлення до оточуючого середовища. Чоловік забрав знесилене оленя до свого дому. Він облаштував місце для нового друга, годував його, доглядав за ним, а коли оленятко змужніло, відпустив на волю.
Ця подія кардинально змінила світогляд колишнього мисливця. Тепер він став захисником живої природи, разом з однодумцями заснував благодійний фонд «Творімо добро».

Пам’ятаймо, що ліс – це домівка багатьох птахів і звірів. Бережімо природу! Робімо добро! Світ тримається на добрих справах!

Анастасія Базарник, м. Львів