7.12.18

В м.Івано-Франківськ відбулась презентація друкованого примірника «Книги Добра», за участі організаторів та учасників проекту.


06 грудня 2018р. в приміщенні Івано-Франківського академічного обласного 
музично-драматичного театру імені Івана Франка відбулась презентація друкованого примірника «Книги Добра»,  за участі  організаторів та учасників проекту.
Це видання  про Україну, українців і про майбутнє, яке містить в собі щире та нерафіноване добро. Проект реалізовується за підтримки Міністра Закордонних Справ України Павла Клімкіна, письменниці Марії Матіос, Міністерства закордонних справ Естонії, Міністерства людських ресурсів Угорщини.             
На першому етапі проекту, який тривав до  15 березня  2017 року діти та дорослі зі всіх регіонів України писали реальні історії про добро.  Тоді на електронну адресу організаторів проекту надійшло більше 3000 надзвичайно цікавих  історій про добрі, мудрі вчинки безкорисливих людей, з чуйним серцем і  хорошими помислами. З них Редакційною  радою, яку очолює  Марія Матіос було відібрано сотню найцікавіших історій.
Другий етап   міжнародного соціального проекту зі створення художніх малюнків, тривав із  29 березня  до  01 червня 2017р.  За цей час  його організатори  отримали близько 40 000 ілюстрацій, до вже написаних  історій про добро, з яких  Редакційна рада визначила 100 найкращих.
За час міжнародного соціального проекту у  створенні  «Книги Добра» участь  взяли більше 300 тисяч дітей та дорослих з різних регіонів України. Світ матиме змогу побачити 100 ексклюзивних екземплярів «Книги Добра» та 10 000 друкованих її примірників.
Унікальну "Велику книгу", разом із друкованими копіями, презентуватимуть в усіх обласних центрах України та буде передано бібліотекам і загальноосвітнім школам. Наразі надруковано 5 000 примірників. Під час презентації, обиратимуться  найкращі творчі колективи, які згодом увійдуть в склад  української делегації, яка передаватиме Книгу Добра в одну із 50 країн світу.  Ексклюзивні екземпляри «Книги Добра» вже передано в Національну бібліотеку ім.Вернадського,  Його Святості Папі Франциску (Ватикан) та Вселенському Патріархові Варфоломію І ( Туреччина).
На презентації  «Книги Добра» також був  присутній владика Іриней Білик, ЧСВВ - Канонік Папської Базиліки Санта Марія Маджоре (Ватикан), який благословив усіх присутніх.
Автор ідеї створення «Книги Добра»: керівник Центру української культури у м.Талінні, Анатолій Лютюк, керівник міжнародного соціального проекту «Книга Добра»,  Василь Вишиванюк. Упорядники: Вікторія Плахта, Лілія Боднарчук. Рецензенти: професор Ігор Цепенда, український поет Іван Драч, громадський діяч СКУ, доктор Аскольд Лозинський.
“Книга Добра” — це масштабний міжнародний соціальний проект, який мандрує світом.
“Книга Добра” покликана стати джерелом інформації про людяність, щирість та добро у повсякденному житті, вселяти віру у мирне майбутнє, надихати на перемоги у добрих починаннях та показати всьому світу Україну з її великим чистим серцем і добрими людьми.

Організатори  Проекту:
БО «Благодійний Фонд  «Чисті Серцем»
Центр української культури у м.Таллінні  (Естонія)
Державне самоврядування українців