4.4.17

№99 «Голодний хлопчик»

Декілька років тому, одного осіннього дня,  ми з мамою прогулювалися  вуличкою нашого гарного міста. Погода була тепла. Усе навкруги було вкрито жовто-багряним килимом листків, які легкий вітерець зривав з дерев.
      Замилувавшись пейзажем, ми не помітили, як до нас підійшов невисокий худенький хлопчик років десяти. Він був одягнений у розтягнутий, старенький светрик, потерті латані джинси. Але незважаючи на це, хлопчик був чистий та охайний. Він тихенько підійшов до нас і щось прошепотів так тихо, що ми спочатку навіть не розчули. Певно, йому було соромно, бо просив він у нас  щось  поїсти.
        Моя мама уважно його вислухала та повела нас у магазин. Дорогою хлопчик мовчав, сором’язливо опустивши голову. Коли ми зайшли до магазину, мама спитала, що б він хотів їсти. Єдине, що він попросив, купити одну булочку. Ми розговорилися. Юрко (так звали нашого нового знайомого) розповів,  що його мама зловживає алкоголем та зовсім не піклується про нього і його молодшого брата, що від них пішов тато, а мама дуже страждає від цього, що мама у нього дуже добра… Моя мама купила Юркові декілька булочок, хліб, кефір та інші продукти. Ми передали йому пакет і почули тихе, щире «Дякую». Витерши сльози, хлопчик побіг додому годувати молодшого брата і маму.

         Ми довго мовчали. А потім мама сказала: « Треба завжди пам’ятати:  те, що для нас дрібниця, для когось - цілий світ. А тому завжди треба допомагати тим, хто потребує нашої допомоги».

Анастасія Гавдуник, м.Чернівці