4.4.17

№43 «Друзі пізнаються в біді»

Прийшла осінь. Разом з цим почався збір врожаю на присадибних ділянках. Деякі люди вже навіть впоралися біля свого городу,а деякі ще працювали. Погода була хороша. У дітлахів була можливість погуляти на дворі.
Одного разу ми поверталися з прогулянки повз городи. Софійка помітила, що лише на городі Олега не викопана картопля. Хлопчик навчався з нами в одному класі, але нічого нікому не говорив. Та ми всі помітили, що він сумний, не грає з друзями, завжди поспішає додому після уроків. А від мами Даринки ми чули, що Олегова мама лежить у лікарні, а тато у відрядженні. Та осінь наступає з вранішніми прохолодами, а незабаром почнуться дощі.
І ми зрозуміли, що картопля на ділянці Олега може загинути, бо йому треба і до мами в лікарню сходити, і управитися по господарству.
Тоді ми домовилися, наступного дня одразу після уроків візьмемо лопати, відра і мішки і підемо на город однокласника. Так ми і зробили. До нас ще приєдналися наші мами. Працювали ми до темряви. Зате вже пізно ввечері привезли у двір Олега багато мішків з картоплею. Допоміг нам це зробити тато Ігоря.

Олег не зрозумів, що діється. Але потім йому все було ясно. На очах у нього заблищали сльози, але то були сльози радості. Він щиро подякував усім за допомогу та увагу до його сім`ї.

Ярослава Левченко