4.4.17

№62 «Історія Добра»

Я про майбутнє України не хвилююсь,
Воно щасливим бачиться мені.
Державу нашу розбудують
Її найкращі доньки і сини.
Громадяни нашої держави є безпосередніми учасниками процесів, які мають надзвичайно важливе значення для подальшого визначення долі кожного українця. Держава і громадянське суспільство роблять усе можливе для відновлення миру та порядку в країні, відбиття зовнішньої агресії проти України. Діти мають безпосередній стосунок до того, що відбувається в державі: їхні батьки мобілізовані, працюють волонтерами.
«Не залишатись осторонь», – таким є життєве кредо кожного українця сьогодні. День у день учні моєї школи віддано тримають оборону свого життєвого фронту якісними знаннями, самовідданою працею, доброю справою.
Калуська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 – це простір для дитини, де вона повноцінно живе. Окремої уваги заслуговує волонтерська діяльність учнів, педагогів, батьків, яка через конкретну доброчинну справу сприяє формуванню у них моральних і духовних якостей, світогляду справжнього громадянина України.
Ми провели ряд зустрічей з випускниками школи, які  були учасниками АТО та волонтерами, з метою вивчення потреб української  армії та надання посильної допомоги захисникам нашої Вітчизни.
Учні 1- 11 класів (більше 1 тисячі дітей)  активно долучилися до акції «Напиши листа солдату».  На сайті Калуського Громадського координаційного центру допомоги бійцям АТО є такий відгук: «Хвала нашим  дітям,  учням ЗОШ № 3! За щирі, теплі, чесні настанови та побажання, які завжди зігрівають серця наших бійців. В батальйоні "Донбас"  ці дитячі послання бачили повсюди - і в їдальні,  і в кімнатах казарми, і в штабі батальйону. Так що на них чекають всюди з нетерпінням.»Ми активно співпрацюємо з волонтерами. Передані в зону бойових дій  сплетені руками дітей маскувальні сітки врятували не одне життя. Розміри нещодавно сплетеної  — чималий: 8х30 метрів.
Колектив школи організував благодійну ярмарку, щоб зібрати кошти на лікування випускника школи Олега Івахнюка, який отримав важкі поранення в зоні АТО. Було зібрано більше 18 тисяч гривень. До акції, у відповідь на наше звернення, долучилися профспілкові організації педагогів  та учнівські колективи інших шкіл міста. Ми неодноразово організовували благодійний збір теплих речей  та  продуктів харчування для воїнів АТО, до якого долучалися не тільки учні, батьки  та вчителі, а й жителі мікрорайону школи. Волонтери були вражені кількістю зібраного (це не одна машина, заповнена ящиками та мішками з продуктами і одягом). Школярі долучилися до Всеукраїнської акції «Добро жменями»(збір пластикових кришечок на протези для учасників АТО). Це неповний перелік добрих справ колективу нашої школи. Ми продовжуємо творити добро. Безцінним скарбом є людське життя. Воно дається людині тільки раз, тому так хочеться якомога більше побачити, досягти, створити. Адже життя чогось варте тільки тоді, коли людина залишає по собі слід в історії, в серцях людей.
Твори добро, бо ти – Людина.

Лілія Бабій, м. Калуш