4.4.17

№97 «Творіть добро на радість людям»

Творити добро на радість людям спроможні всі, але в декого це виходить легко й просто, а дехто навіть копійку вбогому не віддасть. Уміння робити добрі вчинки повинно виховуватися з дитинства, і тоді не треба буде силувати себе, роблячи добру справу.
Чому мудреці наполегливо радять поспішати творити добро? Мабуть, тому що, все ж таки, існує в світі баланс добра і зла, своєрідні «терези», куди складаються всі людські справи. Коли перехиляються терези під вагою зла, тоді настає безладдя, виникає страх і всюди панує смерть. Коли ж переважає добро, то світ отримує відпочинок від війн, страждань, і життя розквітає на землі. Той, хто робить добрі вчинки, допомагає перемогти добру - ось і вся розгадка.
Орієнтація на добро - єдина можлива річ для справді розумної людини!
Добро в моєму житті – це, наприклад, коли ми всім класом збирали ліки для бійців, або коли збирали канцелярське приладдя для дітей переселенців, які опинилися в скрутній ситуації. Добро – це також участь у різних акціях                «Подарую книгу бібліотеці», « Від серця до серця», « Посади ялинку».
А де ж шукати натхнення? Для мене – це друзі-це однокласники. Від них я наповнююся добром! Мені,здається, що кожен з них обіймає мене своєю душею. Так, наші серця відкриті назустріч одне одному!

Катерина Карнійчук, смт. Розівка, Розівський р-н,Запорізька обл.